Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Big Buddha

Big Buddha Phuket: Øyas ikoniske monument

Big Buddha, eller Den Store Buddha, er en av Phukets mest imponerende attraksjoner og en uunngåelig destinasjon for alle besøkende til den thailandske øya. Denne monumentale statuen, som troner majestetisk over øya, tilbyr ikke bare en visuell opplevelse, men også en dyp spirituell reise.

Historien bak Big Buddha

Byggingen av Big Buddha startet i 2004, og monumentet ble offisielt innviet i 2015. Statuen er viet til Buddha og symboliserer fred og velstand. Den er designet i tradisjonell thailandsk stil med et moderne preg, noe som gjør den til et unikt eksempel på thailandsk kunst og kultur.

Big Buddha Phuket
5

En monolitisk skjønnhet

Den Store Buddha er en enorm statue som står 45 meter høy og er laget av hvit marmor, noe som gjør den både strålende og majestetisk. Statuen er plassert på Nakkerd Hill, som tilbyr en spektakulær utsikt over Phuket by og dens omkringliggende områder. Selv om det er mulig å se Big Buddha på lang avstand, er det på nært hold at dens skjønnhet virkelig kommer til sin rett.

Spirituell betydning

Big Buddha er mer enn bare en turistattraksjon; det er et viktig religiøst og spirituelt sted. Mange besøkende kommer hit for å meditere, søke indre ro, eller bare nyte den fredfulle atmosfæren. Tempelet rundt Big Buddha er også et populært sted for buddhistiske seremonier og ofringer.

Temple Carving At Big Buddha Phuket
6

Utsikt og opplevelser

Fra toppen av bakken hvor Big Buddha står, er det en betagende panoramautsikt over Phuket. Det er en ideell lokasjon for å ta fantastiske bilder og nyte den naturlige skjønnheten øya har å tilby. Området rundt Big Buddha inkluderer også små butikker hvor man kan kjøpe suvenirer og lokale håndverk.

Praktiske opplysninger

Big Buddha er lett tilgjengelig med bil eller scooter, og det er parkeringsplasser tilgjengelig nær stedet. Inngangen er gratis, men donasjoner til vedlikehold og bygging av ytterligere templer og fasiliteter er velkomne. Det anbefales å ha passende klær, da det er et religiøst sted; skuldre og knær bør være dekket.