Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Havanna rummer masser afd farverige bygninger

Cubansk rom

Hos Check Point Travel er de fleste av oss begeistret for den cubanske romen, som kan drikkes enten pent eller som en del av smakfulle og forfriskende drinker. Her kan du lese mer om cubansk rom, som er en viktig del av cubansk identitet og kultur.

shutterstock_292525172 Rum and Cola Cuba Libre with Lime and Ice.jpg

Det berømte landet Roma

Cuba har en lysende stjerne blant romelskere over hele verden. Cuba har en stolt tradisjon for å produsere noe av verdens aller beste rom. Noen av verdens største rommerker og mest kjente romdrikker har dermed sett dagens lys på Cuba.

Havana Club

Havana Club er et rommerke grunnlagt på Cuba i 1934. I dag er Havana Club et av de mest solgte rommerkene i verden. Arechabala-familien startet produksjonen av Havana Club-rom ved familiedestilleriet i Cardenas, 175 kilometer øst for Havana. I 1960 ble merket nasjonalisert av Castro-regjeringen etter den cubanske revolusjonen i 1959, og siden 1994 har Havana Club vært et 50/50 eierskap mellom den cubanske regjeringen og det franske selskapet Pernod Ricard.

Havana Club har i mange år vært en viktig ressurs for den cubanske regjeringen, som startet med å selge Havana Club i Sovjetunionen og Øst-Europa. I 1977 ble produksjonen av Havana Club flyttet til et nytt destilleri i Santa Cruz del Norte, som ligger mellom Havana og Matanzas på den nordlige kysten av Cuba, og i dag selges Havana Club over hele verden.

Bacardi

Bacardi er et av de største brennevinsselskapene i verden og selger i dag over 200 millioner flasker per år. Bacardi har i dag hovedkontor på Bermuda, men selskapets historie startet på Cuba, hvor Bacardi ble grunnlagt i 1862 av spanjolen Don Facundo Bacardí Massó. Bacardi lyktes blant annet med å foredle måten å lage rom på den gang, og med årene vokste selskapet, som var blitt litt av en familiebedrift. Bacardi-merket ble internasjonalt kjent via markedsføringen av Cuba som "The home of rum" og Bacardi som "The king of rums". Bacardi har gjennom årene kjøpt opp en rekke brennevinsselskaper og selger i dag kjente produkter som Grey Goose vodka, Bombay Sapphire gin og mange flere.

shutterstock_378004141 Mojito cocktail.jpg

Rom drinker

Som nevnt har rom blitt produsert på Cuba i mange år. Og det er ikke bare noen av de største rommerkene som stammer fra Cuba, men også noen av de mest utbredte romdrikkene er oppfunnet på Cuba.

Daiquiry

Daiquiry er en drikk som inneholder rom, limejuice og sukker. Drikken ble angivelig oppfunnet av den amerikanske gruveingeniøren Jennings Cox, som jobbet på Cuba under den spansk-amerikanske krigen i 1898. Senere kom drikken til USA, og i dag er daiquiri en klassiker over hele verden. Drikken lages i et hav av forskjellige varianter - for eksempel frossen daiquiri med pulverisert is, eller daiquiri tilsatt frukt som banan eller jordbær.

Cuba Libre

Cuba libre er en drink som består av cola, limejuice og rom. Cuba libre er en av de mest populære drinkene i verden og sies å ha blitt oppfunnet på Cuba rundt år 1900. Det er imidlertid delte meninger om hvordan akkurat drikken oppsto. "Cuba Libre!" var samlingsropet til den cubanske frigjøringshæren under uavhengighetskrigen, som tok slutt i 1898. De fleste har prøvd rom og cola, men å nyte det på Cuba er noe spesielt.

Mojito

Mojito er en drikk som vanligvis består av rom, sukker, limejuice, mynte og musserende vann. Kombinasjonene av surt og søtt er laget for å komplimentere styrken til romen. Mojitoen skal ha blitt oppfunnet i Havana, men det er usikkert hvem som sto bak. Det er også usikkert hvor navnet "mojito" kommer fra. Noen mener imidlertid at navnet kommer fra de mange spanjolene som kom til Cuba fra Kanariøyene. Spanjolene introduserte en «mojo creole marinade», som var en spesiell marinade med blant annet sitrus.

Rom på våra resor

Du kan få läckra romdrinkar överallt på Kuba. Vad säger man till exempel om att ligga på en av landets läckra tropiska stränder under ett parasoll med en läcker daiquiri i handen?

Du kan uppleva spår av Kubas legendariska romproduktion och smaka rom på flera av våra resor till Kuba. Och på alla våra resor som inkluderar tid i Havanna kan du prova några av de läckra romdryckerna på La Bodeguita del Medio i Calle Empedrado. Det var enligt uppgift Ernest Hemingways favoritbar, och den är väldigt charmig. Runt om i övriga Kuba kan man även få läckra romdrycker som är gjorda enligt de traditionella metoderna.

Om du vill resa till det vackra landet Rom, Kuba, kan du skicka oss en reseförfrågan.