Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Zion NP 117783742
Fotturer i Zion nasjonalpark

Fotturer i Zion nasjonalpark

Hos Check Point Travel opplever vi en økende interesse for fotturer i de amerikanske nasjonalparkene. Derfor får dere her et lite utvalg av de over 100 turstiene som finnes i Zion nasjonalpark.

Zion nasjonalpark i Utah er etter vår mening en av de vakreste nasjonalparkene i den sørvestlige delen av USA. Zion byr på smale kløfter med fjell i gule, oransje og rustbrune nyanser, som ruver på begge sider av elvedaler dekket av et grønt teppe av skog, busker og blomster, som bare eksisterer på grunn av de livgivende elvene. Det er et ubeskrivelig vakkert landskap, som kan oppleves fullt ut hvis dere drar på fottur i området.

The Zion Narrows Riverside Walk

The Zion Narrows Riverside Walk er en tur på bare 3-3,5 kilometer. Men det er en flott tur hvor man følger elven inn mellom fjellene som reiser seg på begge sider. På en varm dag kan dere ta av skoene og sokkene og kjøle føttene i elven.

Hvis dere har lyst til å utforske The Narrows, kan det være en fordel å leie en pakke med riktig utstyr hos Zion Outfitter. De tilbyr ulike utstyrspakker som har alt dere trenger for en tur inn i kløften for å oppleve den vakre klippekløften. Om sommeren inneholder pakken spesielle støvler, neopren sokker og en vandrestav. De tilbyr også vanntette ryggsekker og annet utstyr dere kanskje trenger. Dere kan se deres ulike pakker på deres nettside - og kan også booke utstyret på forhånd.

Lower Emerald Pools Trail

Lower Emerald Pool Trail er en vakker og relativt lett tur som starter ved Zion Lodge og fører dere gjennom en fantastisk naturlig setting med fossefall og vakre utsiktspunkter til de små innsjøene kalt Emerald Pools. Dette er en flott rundtur på ca. 3,5 kilometer som tar omtrent en time å gå.

Angels Landing og Scout Lookout

Dette er kanskje den mest berømte av vandreturene i Zion National Park. Den knapt 9 kilometer lange stien fører til utsiktspunktet Angels Landing, som gir en fantastisk vakker utsikt. Men turen opp og ned er ekstremt krevende og utfordrende, og mange velger å snu ved Scout Lookout. Fra dette punktet blir stien svært smal, med trinn hogd ut i klippen og kjettinger som man må holde seg fast i - over en smal rygg med en fallhøyde på over 300 meter på begge sider... Så i tillegg til at turen er hard - både opp og ned, er den absolutt heller ikke for personer med høydeskrekk.

Hvis dere har lyst til å oppleve en del av ruten, kan dere ta turen til Scout Lookout. Det er en svært vakker vandretur på rundt 6 kilometer tur-retur, og det er en tur som de fleste kan klare. Det er imidlertid alltid en god idé å ha med litt proviant for turen, som tar omtrent 2,5 timer.

The Watchman Trail

Hvis dere ønsker å avslutte dagen med en spektakulær solnedgang, bør dere vurdere "The Watchman Trail". Turen er rundt 5 kilometer tur-retur. Stien starter ved Zion Canyon Visitors Center og følger Virgin River til en liten kløft, hvor den bukter seg oppover i små hårnålssving til toppen av en klippefremspring. Her oppe får dere den mest fantastiske utsikten over nasjonalparkens klippelandskap, som spesielt i det sene ettermiddagslyset synes å skifte farge fra gul til oransje til rustbrun. Forvent at turen tar rundt 2 timer.

Zion Canyon Overlook Trail

Denne vandreturen er i den enklere enden av skalaen. Det er ikke mange høydemeter å klatre, og turen er totalt bare 2 km lang. Men de fleste som har gått denne turen er veldig begeistret. Stien fører dere til et virkelig fantastisk utsiktspunkt hvor dere får følelsen av å ha klippene under dere. Et lite tips er å ta den første parkeringsplassen til høyre når dere kommer ut av Mount Carmel Tunnelen.

En bonus er at man ofte kan se fjellgeiter på denne ruten. Turen kan fullføres på rundt 1 time.