Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
DJI 0702

Hva skal du se på Maldivene?

Mange kjenner Maldivene for palmestrender ved turkisblått hav - og kanskje tenker du: "Hva kan man egentlig gjøre på Maldivene?"

Mange hoteller tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter hvis du har vanskelig for å ligge stille de første dagene. Maldivene er det mest fantastiske og eksotiske stedet du kan besøke, og det vil raskt gå opp for deg hva Maldivene virkelig handler om.

Her har vi gitt 5 forslag til opplevelser som du ikke bør gå glipp av.

Flotte muligheter for snorkling og dykking

Fargerike tropiske fisk, revhaier, skilpadder, manta stråler - ta en dyp innånding og dykk ned til en opplevelse du aldri vil glemme. Livet under vannet er fascinerende. Der nede eksisterer en annen verden hvor mennesker bare er gjester.

Uansett om du aldri har prøvd å oppleve livet under havets overflate, eller om du er en erfaren dykker, er en snorkel- eller dykketur et absolutt must på Maldivene. Nesten alle hoteller har lokale dykkeguider som kan hjelpe både med utstyr og opplæring. Hvis du vil lære å dykke, er Maldivene stedet - bedre forhold finner du ikke.

Snorkelsonsurface

Snorklingen på Maldivene er ingenting mindre enn fantastisk. Vannet er krystallklart, rolig og varmt. Nesten alle våre hoteller har sitt eget husrev, så du enkelt på egen hånd kan svømme rundt i timevis og se livet under havets overflate. Eller ta med hele familien på en fantastisk opplevelse hvor timene flyr av gårde.

På en reise til Maldivene er det mulig å dykke med både hvalhaier, hammerhaier, manta stråler, delfiner, skilpadder og eagle rays, som sammen utgjør Maldivenes "Big Five".

Vær som Robinson Crusoe - deluxe

Trekke støpselet helt ut - for en stund. Mange har kanskje den stille drømmen om å trekke støpselet helt ut og bosette seg på en øde tropeøy. Det er over 1.200 øyer på Maldivene, og mindre enn halvparten av øyene er bebodde, så det er rikelig med muligheter for å bo på en øde øy for én dag.

DJI 0702

Flere hoteller tilbyr private utflukter til øde øyer, hvor du blir seilt over med en båt om formiddagen. Her blir du forlatt med en koselig piknikkurv og har en øde øy for deg selv, hvor du kan gjøre akkurat hva du vil. Senere på dagen blir du hentet av båten igjen. Det er en uforglemmelig opplevelse.

Det er mange øyer å leke Robinson Crusoe på, og det er med stor sannsynlighet også en eller flere i nærheten av feriestedet deres på Maldivene.

Se på den vakre stjernehimmelen

Shutterstock 1176654781

Hvem kunne ikke tenke seg å komme nærmere himmelen og nyte universets storhet? Mens hotellet stille lukker ned for natten, utspiller det seg et av naturens vidundere rett utenfor døren. Nattehimmelen på Maldivene er noe helt spesielt; her kan du se nesten alle stjernene på himmelen, ettersom byens forstyrrende lys er flere kilometer unna.

Ta med et teppe, noe å drikke og noen snacks til stranden. Nyt stillheten og se hvordan stjernehimmelen forandrer seg.

Spis middag på stranden

DSC05491

En romantisk middag med verdens beste utsikt, og så har dere den helt for dere selv. Mange hoteller tilbyr en romantisk middag på stranden, hvor det blir satt opp bord, stoler og fakler - kun for to. Her kan dere, med verdens beste utsikt, nyte en middag og virkelig slappe av. Dette er en opplevelse dere ikke bør gå glipp av.

Tradisjonelt "Dhoni cruise"

Hvis du vil presse maksimalt ut av turen din til Maldivene, og legge til enda et høydepunkt til din tropiske ferie, så er en tur på en klassisk "Dhoni" svaret.

Luxury Private Dhoni Tour Maldives

Maldivene er kjent for flere fantastiske naturopplevelser, inkludert fantastiske solnedganger. Ofte kan du fra hotellene bestille en kveld med middag og drikke på en såkalt "Dhoni", som er en lokal trebåt med seil eller motor, som har blitt brukt på Maldivene i århundrer.

Det er også dagsutflukter på Dhoni-båter tilgjengelig. Her kan du seile til andre øyer og utforske, dra ut og fiske, eller komme helt nær andre fantastiske snorklesteder.

Les mer