Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Istock 1133962007

Phuket Old Town: En reise gjennom tiden

Phuket Old Town er hjertet av Phukets kulturelle og historiske arv. Denne sjarmerende bydelen på østsiden av øya byr på en unik blanding av gammel verdens sjarm og moderne thailandsk kultur. Phuket Old Town er kjent for sine fargerike bygninger, livlige markeder og en blanding av kinesisk, portugisisk og thailandsk arkitektur, som forteller historien om øyas rike kulturarv.

Historien bak Phuket Old Town

Phuket Old Town ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet under en tid med økonomisk vekst, drevet av tinnutvinning, som tiltrakk seg innvandrere fra Kina og Portugal. Denne kulturelle blandingen har satt sitt preg på byens arkitektur og atmosfære. Byens gater er fylt med godt bevarte bygninger i sino-portugisisk stil, som vitner om en tid da Phuket var et viktig handelsknutepunkt i regionen.

1 (1)
3

Arkitektur og bygninger 

Den arkitektoniske stilen i Phuket Old Town er en unik kombinasjon av kinesisk og portugisisk innflytelse, kjent som sino-portugisisk arkitektur. Disse bygningene kjennetegnes av sine fargerike fasader, dekorative fliser og buede vinduer. Mange av de gamle butikkhusene er blitt restaurert og omgjort til kafeer, kunstgallerier, butikker og restauranter, noe som gjør det til et perfekt sted å utforske til fots.

Thalang Road er en av de mest berømte gatene i Phuket Old Town, kjent for sine fargerike bygninger og livlige atmosfære. Her kan besøkende finne en blanding av tradisjonelle butikker, lokale restauranter og moderne kafeer. En annen populær gate er Soi Romanee, som en gang var kjent for sine bordeller, men nå er blitt en av de mest sjarmerende gatene i byen med sine vakkert restaurerte bygninger og koselige atmosfære.

Markeder og shopping 

Phuket Old Town er hjemsted for flere markeder som tilbyr en autentisk handleopplevelse. Sunday Walking Street Market, også kjent som Lard Yai Market, er et must å besøke. Hver søndagskveld forvandles Thalang Road til et livlig marked med boder som selger alt fra lokalt håndverk og suvenirer til deilig gatemat. Markedet er også et flott sted å oppleve lokal musikk og underholdning.

Phuket Weekend Market, også kjent som Naka Market, ligger litt utenfor Phuket Old Town og er et av de største markedene på øya. Her kan besøkende finne et stort utvalg av klær, tilbehør, håndverk og antikviteter, samt en rekke thailandske gatematretter som gir en smaksopplevelse av det lokale kjøkkenet.

Kultur og kunst 

Kulturen i Phuket Old Town er dypt forankret i sin historie og befolkningens blandede bakgrunn. Byen er hjemsted for flere templer og helligdommer, som Jui Tui Shrine og Put Jaw Temple, som er de eldste kinesiske templene i Phuket. Disse templene spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet og er populære besøkssteder under årlige festivaler som Vegetarian Festival.

Phuket Old Town er også et senter for kunst og kultur på øya. Det finnes flere kunstgallerier og kulturhus hvor besøkende kan oppleve lokal kunst og håndverk. Byens gater er ofte prydet med gatekunst, noe som gir stedet en moderne og kreativ atmosfære.

Kunst
4

Spisesteder og kulinariske opplevelser 

Matelskere vil finne Phuket Old Town som et paradis med et bredt utvalg av kulinariske opplevelser. Byen byr på alt fra lokale gatekjøkken som serverer tradisjonelle thailandske retter som pad thai og som tam, til koselige kafeer og gourmetrestauranter som tilbyr både thailandsk og internasjonalt kjøkken.

Raya Restaurant er en av de mest kjente restaurantene i byen, kjent for sin autentiske thailandske mat og historiske omgivelser. For de som ønsker å prøve noe lokalt, er Mee Ton Poe et godt valg, kjent for sine Hokkien-nudler.