Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Utsikt fra en av de vakre hagene i Ravello

Ravello – En perle på Amalfikysten

Henrik.jpg
Guiden til Ravello er skrevet av
Henrik Særmark-Thomsen
Byråsjef i Check Point Travel

Ravello er en av de vakreste og mest kjente byene på Amalfikysten. I motsetning til de fleste andre byer langs kysten, ligger ikke Ravello ved vannet. Byen ligger på et høydedrag og herfra er det en helt fantastisk utsikt nedover Amalfikysten. Et syn som i middelalderen fikk rike menn til å bygge sine praktfulle villaer i Ravello. Og et syn som i århundrer har tiltrukket seg kunstnere og malere, som vår egen PS Krøyer, som dro hit på bryllupsreise med sin Marie i 1890. Det sies at han hadde vanskelig for å gi slipp på området igjen, derfor bryllupsreisen trakk ut. Den skulle vare et år, heter det blant lokalbefolkningen.

Could not render component of type: BlockElement_slidingGallery
This likely happened because the partial view blockgrid/Components/BlockElement_slidingGallery could not be found.

Ravello må oppleves

Det kan kanskje si noe om skjønnheten i området. For det er virkelig vakkert der, og det kan egentlig ikke fanges på et kamera. Det må oppleves. Kanskje på en tur i området, som er fullt av eldgamle stier som har blitt brukt til å bringe sitroner og avlinger ned til kysten eller til et marked i neste landsby. Det er stier ned til Minori og videre til Maiori. Du kan gå opp til Scala eller gå på gudenes vei fra Bomerano til Positano. Bare for å nevne noen få.

Fredfyldte aftener i Ravello

Ravello er en koselig by med mye historie og spennende severdigheter. Og på dagtid er det naturlig nok turister som vil oppleve byen og se den fantastiske utsikten. På slutten av ettermiddagen er det som om roen senker seg over Ravello. Så sitter folk på fortauskafeene i sen ettermiddagssol og nyter et glass vin eller en kopp kaffe – og den avslappede atmosfæren i byen.

God offentlig transport

Det er mange små butikker og gode restauranter, så du vil ikke gå glipp av noe. Og skulle du få lyst til å ta en tur til stranden, trenger du ikke gå helt ned trappene. Du kan hoppe på lokalbussen til Minori eller Amalfi. Det er en relativt kort og billig tur. Fra de to byene har du muligheten til å ta en båttur langs kysten eller seile til øya Capri. Hvis du er interessert i historie, bør du vurdere en heldagsutflukt til Pompeii og Vesuv.