Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
shutterstock_389893837 Bixby Creek Bridge on Highway #1 at the US West Coast traveling south to Los Angeles, Big Sur Area.jpg

Attraksjoner i California

Flere av Check Point Travels turer til USA går til California og det vestlige USA, og det er fordi vi synes området har mye å by på. I denne guiden får du vite alt om attraksjoner i California og det vestlige USA. Etter å ha lest den, vil du vite hvorfor en tur til California er noe helt spesielt.

Se også vårt kart over det vestlige USA og få enda mer inspirasjon til reisen til USA.

De store byene

Hvis du skulle skrive om alt som i våre øyne gjør California til noe spesielt, ville listen blitt veldig lang. Men ett punkt vi definitivt vil trekke frem er statens fascinerende storbyer.

San Francisco

I San Francisco kan du kjenne på den koselige atmosfæren og se de gamle trikkene som fortsatt ruller rundt i de bratte gatene. Finn en koselig kafé, sett deg ned med en kopp kaffe og nyt gatelivet og synet av de mange interessante menneskene som går forbi.

En utflukt til den kjente fengselsøya, Alcatraz, er også en spennende opplevelse. Fengselet ligger i San Francisco Bay og har blitt et av symbolene på byen. Når du besøker Alcatraz, kan du høre historiene om tidligere kjente fanger og spektakulære fluktforsøk mens du går rundt i de gamle fengselsbygningene.

I San Francisco kan du også se byens mest kjente landemerke, Golden Gate Bridge, som strekker seg jevnt over bukten. Med sin karakteristiske oransje-røde farge er broen et vakkert syn, som du for eksempel kan nyte fra besøkssenteret på San Francisco-siden av broen.

I tillegg til disse velkjente høydepunktene, inneholder byen også moderne gallerier, flotte museer, et koselig havneområde og mange gode restauranter.

Du kan besøke San Francisco på for eksempel vår tur San Francisco og Hawaii, hvor du får både storbyopplevelser i San Francisco og vakre naturopplevelser på Hawaii-øyene Big Island og Oahu.

Se også vår komplette guide til severdigheter i San Francisco her.

Cable car tram circa June 2009 in San Francisco, USA shutterstock_72392503.jpg

Los Angeles

Los Angeles er en annen av Californias spennende byer. I den kjente filmbyen kan du for eksempel utforske Hollywood, hjemsted for en stor del av den amerikanske underholdningsindustrien. I Hollywood kan du gå en tur mellom de mange filmstudioene, du kan se det velkjente Hollywood-skiltet som ønsker håpefulle skuespillere og sangere velkommen, og så kan du rusle langs Hollywoods «Walk of Fame», hvor kjente underholdningspersonligheter har hatt sine navn inngravert i fortauet langs Hollywood Boulevard og Vine Street.

I tillegg til Hollywood, tilbyr Los Angeles også utmerkede shoppingmuligheter i moderne kjøpesentre og elegante designerbutikker. Eller hva med en tur til et av byens spennende museer – kanskje etterfulgt av en god lunsj på en av de koselige kafeene eller på en ekte amerikansk diner?

I Beverly Hills kan du få nok et glimt av filmbyens glamour. Her kan du se de store villaene hvor kjente skuespillere, produsenter og musikere bor side om side. I denne delen av byen kan du til og med være så heldig å passere en av kjendisene på gaten.

Sunset Strip er også en veldig interessant opplevelse. Ta en tur på «stripen», hvor det er flere musikksteder, koselige kafeer og moderne kunstgallerier.

Endelig er det også store opplevelser for de sportsinteresserte i Los Angeles. Hvis mulig, hold utkikk etter spill på Stables Center i hjertet av byen, der byens berømte basketballag, LA. Lakers, spiller hjemmekamper. I tillegg arrangeres det jevnlig store konserter og andre kulturelle arrangementer i Staples Center.

Du kan komme til Los Angeles, for eksempel på vår Storbyer og nationalparker i vest, som byr på et hav av høydepunkter fra det vestlige USA.

Se også vår guide til Los Angeles severdigheter her.

shutterstock_280894166 Los Angeles, people around the fountain the Universal Studio entrance..jpg

Nasjonalparkene

Naturen er noe helt spesielt flere steder i California. Blant annet huser staten flere nasjonalparker, som er opplagte for naturelskere å besøke under en tur til California.

Sequoia National Park

Sequoia National Park er en av de vakre nasjonalparkene i California. I denne parken kan du blant annet komme tett på de enorme Sequoia-trærne, som parken har fått navnet sitt etter. Flere av trærne har enorme stammer og er utrolig gamle. Dette gjelder blant annet treet som kalles General Sherman Tree. Det er en stor opplevelse å se dette treet, som regnes som et av verdens eldste trær, på nært hold. Stammen på treet er hele 7,7 meter i diameter og treet antas å være opptil 2700 år gammelt.

I tillegg til trærne inneholder nasjonalparken også vakkert fjellandskap der parken krysses av fjellkjeden Sierra Nevada. Ta en tur i naturen, pust inn den friske luften og nyt synet av de store trærne, bratte klipper og vidåpne vidder.

Yosemite National Park

Yosemite er et annet av Californias vakre naturlige høydepunkter. Utforsk parken og se de store skogene vakkert innrammet av bratte klipper. Et flott alternativ er å vandre til Vernon Falls, hvor du kan nyte den imponerende utsikten over fossen, hvis vann faller 75 meter ned i dypet under deg med en hul stein.

Yosemite er også hjemsted for flere spennende dyrearter, og med litt flaks kan du oppleve blant annet bjørn på nært hold. Den store parken byr også på rislende bekker, store grønne vidder og mye mer.

Utforsk vår guide til Yosemite nasjonalpark her og få all informasjon om fotturer, utsiktspunkter og mye mer.

Reiser til California og det vestlige USA

USA - Californien - Yosemite - Visit California (17).jpg

For å få et tilbud på en av våre reiser til California, vennligst send oss en reiseforespørsel. Du kan også ringe oss for å få mer informasjon om mulighetene på telefon 86 13 77 44.

Send reiseforespørsel

ZION NATIONALPARKEN - vandreture i alle sværhedsgrader fører dig rundt i de fascinerende landskaber og giver udfordringer til de aktive rejsende, Check Point Travel

21

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 kr.

Storbyer og nationalparker i vest
  • Opplev San Francisco, Los Angeles og Las Vegas
  • Grand Canyon, Bryce og Zion nasjonalparker
  • Hold deg nær nasjonalparkene og ha mer tid til å oppleve
  • Mulighet for å bo på en klassisk amerikansk ranch
  • Bo i et telt med ekte senger i Yosemite nasjonalpark
  • Inkl. fly, hotell og leiebil

Fra NOK 23 900

Per person ved 2 voksne og 2 barn.