Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +

Med Check Point Travels utfluktspakke får dere en grundig presentasjon av Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Utfluktene ledes av gode lokale guider og foregår på engelsk. Guidene kjenner områdene svært godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, som alle er med til å gi en forståelse av Cuba. 

Utfluktene selges i én samlet pakke, så det er derfor ikke mulig å bare kjøpe en eller to av turene. 

shutterstock_399271585 Camaguey, CUBA - The warm sunset light.jpg

Tre forskjellige utflukter

Denne pakken inneholder tre utflukter, som alle gir en god presentasjon av Havana, Viñales-dalen og Trinidad. Utfluktene ledes av gode lokale guider og foregår på engelsk. Guidene kjenner områdene svært godt, og vil informere om både historiske, kulturelle, arkitektoniske, politiske og aktuelle emner, som alle er med til å gi en forståelse av Cuba. Turene selges som én samlet pakke, så det er derfor ikke mulig å bare kjøpe en eller to av turene.

Gademusikanter i Havannas gamle bydel

Tur 1: Byrundtur i Havana

Guiden møter dere på hotellet og sammen kan dere sette dere til rette i en av de historiske amerikanske bilene som fortsatt pryder gatene i Havana. Det kan for eksempel være en pastellblå Chevrolet Bel Air fra 1956 med sjåfør, som bringer dere makelig rundt til flere av Havanas største severdigheter og cruiser langs byens historiske bulevarder – dette er den helt riktige måten å oppleve byen på.

Lisbeth fra Check Point Travel på besøg i Trinidad

Etter turen i den gamle amerikanske bilen, fortsetter dere til fots gjennom hjertet av den gamle bydelen, Habana Vieja. Området er fullt av historiske bygningsverk og små hyggelige gater hvor livet går sin vante gang. Her ligger blant annet presidentpaleet og det lille åndehullet Parque Central, hvor det står en statue av poeten José Marti. Ved Parque Central finner dere også Gran Teatro de la Habana, som er ramme om klassiske konserter, ballet og teaterforestillinger. Fra parken er det ikke langt til en av de mest iøynefallende bygninger i Havana.

Det store teater i Havanna

På avstand ligner Capitolio med den marmorhvite kuppelen, en tro kopi av Det hvite hus i Washington D.C. Noe som helt sikkert ikke er tilfeldig. Men den cubanske utgaven er en smule høyere og langt rikere utsmykket. Tidligere holdt den cubanske kongressen til her, men i dag er det et vitenskapsakademi i bygningen.

shutterstock_204192301  Old classic American maroon car rides in front of the Capitol.jpg

Dere fortsetter til Floridita Restaurant & Bar, som ifølge forfatteren Ernest Hemingway serverer byens beste daiquiri. Går lysten mer i retning av en mojito, er det derimot Bodeguita del Medio, man ifølge Hemingway skal styre mot. De har også hatt god tid til å øve seg, for det var her den ikoniske drinken ble oppfunnet i 1942. Baren har masse sjarm, og det er en spesiell følelse å bestille en drink (for egen regning) ved samme bardisk som Hemingway, Salvador Allende og selveste Fidel Castro.

shutterstock_209254996 La Bodeguita del Medio in Havana, Cuba, the birthplace of Mojito.jpg

Fra de historiske barene fortsetter dere til en av Cubas vakreste plasser, Plaza de la Catedral. Plassen er omgitt av bygninger fra barokken og prydes av byens katedral, hvor de antatte jordiske restene av den spanske oppdagelsesreisende Christoffer Columbus, befant seg i mange år.

Gå innenfor i katedralen og kjenn på stemningen, før dere fortsetter til en annen av byens berømte plasser, Plaza de Armas. Her er det liv og røre ved de hyggelige cafeene og bodene med antikvariske bøker og politiske filmplakater.

San Cristobal Katedralen i Havanna

I området rundt disse to plassene ligger en rekke av Havanas beste restauranter og paladarer, så her kan dere overveie å spise middag en kveld.

Turen avsluttes ved den lange havpromenaden, lokalt kjent som Malecon, hvor folk i alle aldre møtes for å ha det hyggelig og nyte den kjølige brisen fra havet.

Unge cubanere hænger ud langs Maleconen i Havanna

Tur 2: Blant kalksteinsfjell og tobakksbønder i Viñales

Viñales-dalen er berømt for sine tobakksmarker, og i løpet av dagens utflukt hører dere alt om de verdifulle tobakksbladenes vei fra jordene til fine sigarer. Men området rundt Vinales er mye mer enn sigarer, noe som denne turen med inkludert lunsj, gir eksempler på.

Udsigt over Viñales-dalen - en berømt turistdestination og et vigtigt tobaksområde

Først kjører dere til Hotel Los Jasminas, hvor det er en spektakulær utsikt over dalen og de karakteristiske kalksteinsfjellene som hever seg over lappeteppet av grønne tobakksmarker. Dette er kanskje det beste stedet å ta oversiktsbilder av dalen, før dere kjører ned gjennom tobakksmarkene for å besøke en bonde. Bonden viser gjerne fram sine marker, og han byr som regel også på en kopp kaffe og en fersk sigar, mens han forteller om livet i dalen og produksjonen av sigarer.

Bonde i tobaksmark i Viñales

Helt andre opplevelser venter ved Cueva del Indio, Indianerhulen, hvor dere skal på en liten underjordisk båttur langs små elver som forgrener seg på kryss og tvers. Navnet stammer fra de innfødte indianerne, som brukte hulen som gravsted og gjemte seg her under spaniernes erobring.

Landskapet rundt hulen er frodig med jungelplanter og ville blomster, som ofte tiltrekker kvitrende fugler. I dalen Dos Hermanes får dere se forhistoriske klippemalerier, før dere spiser lunsj på den lokale restauranten, Finca San Vicente.

Rejser til Cuba. Sejltur i Cueva del Indio.jpg

Etter lunsj besøker dere El Palenque de los Cimarrones, som i sin tid var et tilfluktssted for slaver som var stukket av fra slaveriet i plantasjene. Et sted med spennende historier og muligheter for å stifte nærmere bekjentskap med den spesielle afro-cubanske religionen, Santeria, som er en blanding av katolisisme og afrikanske stammereligioner. Fra Palenque de los Cimarrones går turen tilbake til hotellet, hvor dere ankommer midt på ettermiddagen.

El Palenque de los Cimarrones Vinales Cuba.jpg

Tur 3: Sukkerbaroner og pirater i Trinidad

Den lille perlen fra kolonitiden, Trinidad, er uten tvil en av Cubas hyggeligste byer. Det er fantastisk å gå på oppdagelse på egen hånd i de gamle gatene, hvor tiden synes å ha stått stille siden 1850-tallet. Men Trinidad blir enda mer spennende, hvis man kjenner til byens fargerike historie, og den får dere en innføring i på denne spennende utflukten.

Traditionelle huse i kolonitidsbyen Trinidad

Fra Trinidad går turen først til det gamle klokketårnet, hvor det er en fantastisk utsikt utover Sukkermøllenes dal. Sukkeret var det hvite gullet og fra utkikkspunktet kan dere se restene av de store sukkerrørsplantasjene, hvor først lokale indianere og senere slaver hentet fra Afrika, utførte det tunge arbeidet under den stekende solen, mens sukkerbaronene så på fra en skyggefull veranda.

shutterstock_247607941 Tourist train in the Valley of the Sugar Mills or Valle de los Ingenios.jpg

Tilbake i Trinidad er det tid for å se på keramikk, som byen er kjent for over hele Cuba. Det blir mulig å stifte bekjentskap med det tradisjonsrike håndverket på et lokalt verksted.

shutterstock_599174480 Trinidad, Cuba -March 8, 2016 Very popular street corner in Trinidad.jpg

Resten av turen foregår til fots i Trinidads gamle bydel. Guiden vil ta dere med gjennom de hyggelige gatene og forbi vakre plasser, mens han forteller om byens historie. Dere besøker også et lite museum og bydelen El Fortuno, som tidligere tiltrakk en spesiell gruppe besøkende. På 1700-tallet vrimlet Det karibiske hav av pirater, og ryktene om Trinidads rikdommer vekket de lovløses grådighet. Så de ankret ofte opp i bukten utenfor Trinidad. Noen gikk på plyndringstokter i land, mens andre fant veien til Trinidads små vertshus for å drikke seg fulle med løsslupne jenter. Ofte foregikk det på vertshuset La Canchánchara, hvor dere naturligvis også skal smake den lokale mojito med rom og frisk mynte – selv om det er sjelden å se folk med trebein og lapp foran øyet ved bardisken i dag.

shutterstock_239889517  La Canchanchara a traditional and famous tourist bar.jpg

Etter besøket i baren er det mulig å kjøpe suvenirer i House of Rum, Coffee and Cigars på vei tilbake til hotellet.

Prisen inkluderer:

• Lokale engelsktalende guider
• Transport ifølge programmet
• Lunsj på turen i Viñales
• Inngangsbilletter ifølge programmet

Prisen inkluderer ikke:

• Drikkepenger til guider og sjåfører
• Drinker på de historiske barene i Havana
• Øvrige måltider og drikkevarer

Det bedste af Cuba main.jpg

15

dager

BESTILL ONLINE

SPAR 500 KR.

Det beste av Cuba
  • Bo i hjertet av Havanas historiske bydel
  • Flott natur og tobakksbønder i Viñales
  • Fransk kolonitidshistorie i havnebyen Cienfuegos
  • Musikk og stemning i Cubas vakreste by, Trinidad
  • All inclusive strandhotell ved Det karibiske hav
  • Inkludert fly, hotell, busstransport og flere måltider

Fra NOK 22 900

Pris per person ved 2 voksne & 2 barn