Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Vakker utsikt over jorder og hav på turstiene ved Piano Liguori på Ischia - I bakgrunnen kan du se Capri

Vandring på Ischia

Ischia har fått kallenavnet Isola Verde av italienerne, som betyr Den grønne øya.Det er en øy med vakkert og variert landskap, som du vil få muligheten til å oppleve på turen til Ischia.

Her er små koselige kystbyer med fiskebåter som ligger og vugger i havna. Strender med krystallklart vann som aldri blir kaldt på grunn av de varme kildene. Stier som fører deg gjennom kastanjeskoger og krøllete vingårder til toppen av den gamle utdødde vulkanen Monte Epomeo.

Det er mange fine turer på Ischia. Og her er fem ruteforslag som du kan vurdere hvis du reiser til Ischia.

Fottur fra Fontana til Monte Epomeo

På denne turen vil du bli belønnet med en fantastisk panoramautsikt fra toppen av den gamle utdødde vulkanen. Du starter vandringen i landsbyen Fontana. Gå til hovedtorget i Fontana hvor det er en liten kirke. Til venstre for kirken vil du se skilt som peker opp bakken mot Monte Epomeo. Herfra kan du enkelt følge merket sti til toppen av fjellet.

Turen opp tar deg gjennom frodige grøntområder med skog og vingårder, som mot toppen er erstattet av vulkanske fjellformasjoner. Toppen er 789 meter over havet, så skal du ta turen opp må du være i generelt god form. Ta det med ro. Nyt opplevelsen. Husk proviant, vann og lue. På toppen får du belønningen i form av en helt fantastisk utsikt.

Sjekk eventuelt dagen før om den lille restauranten La Grotta da Fiore er åpen. Den ligger på turveien og er et populært sted for turgåere som helt naturlig har fått opp matlyst og tørst på veien opp.

Monte Epomeo Trekking 6734674

Fottur i skogen ved Frassitelli og Falanga

Turen i skogen ved Frassitelli og Falanga er en fortryllende opplevelse som blander vakkert landskap, natur, ro og historie. Skogen ligger 600 meter over havet på den vestlige siden av øya, og turen gir muligheten til å nyte den utrolige utsikten over byen Forio og San Francesco-bukten.

Turen er som en spasertur inn i et eventyrland av steinhus som reiser seg blant århundregamle kastanjetrær. Disse imponerende strukturene er laget av enorme blokker med grønn tuffat som ble rullet ned fra toppen av Monte Epomeo for tusenvis av år siden og som nå står her midt på engen.

I århundrer har bønder gravd og skåret disse steinene for å bruke dem som midlertidige hus under høsting eller som kjølige kjellere. Innvendig er de innredet med steinbenker, peis, brønn for vann, vinduer og tredører. I perfekt harmoni med naturen. Noen steinhus har fortsatt et lite kapell på veggen, hvor det ble satt opp et hellig bilde eller et trekors til beskyttelse. Foruten steinhusene er det mulig å se "Fosse della Neve". Snøgropene er dype groper i bakken hvor bønder pleide å samle snø og hagl om vinteren for å bruke om sommeren. Det er bevis på at skogene og steinhusene har vært bebodd siden 1400-tallet, kanskje på grunn av mangelen på sikkerhet i øyas kystområder, som regelmessig ble angrepet av pirater. Folk begynte derfor å bevege seg innover landet og inn i skogene for å dyrke jorda, som er spesielt fruktbar på den siden av øya. Etter noen århundrer ble steinhusene og skogen igjen forlatt, og bøndene vendte tilbake til livet på kysten.

I dag, fra Falanga- og Frassitelli-skogene, er det mulig å ta forskjellige turstier og nå forskjellige steder på øya som Mount Epomeo, Piazza Maio i Casamicciola eller Via Borbonica og Via Bocca i Forio. Vi foreslår at du tar stien som fører mot Forio til Santa Maria al Monte og videre til Via Bocca, som nylig har blitt skiltet som sti nummer 501 med den røde og hvite etiketten til CAI Association (Club Alpino Italiano).

Turen kan starte fra restauranten "Il Bracconiere" i landsbyen Serrara Fontana (Via Falanga 1). Hvis du ikke har bil, kan du nå kirkegården i Serrara Fontana med offentlig buss. Herfra er det kun 30 minutters gange til startpunktet ved restauranten "Il Bracconiere".
Rett utenfor restauranten går det en sti. Du følger den til du kommer til et veikryss med et skilt som sier; "Pietra dell'acqua & Mount Epomeo" til høyre. Ta stien til venstre i stedet. Noen minutter senere befinner du deg i et vakkert grøntområde - med byen Forio nede på venstre side og fjellet på høyre side Fortsett rett frem Følg de røde og hvite merkene på steinene for å komme til skogen Falanga og en bred grønn eng med gamle steinhus.

På et tidspunkt ser du en stein som ser ut som store trappetrinn er hugget inn i den. Hold til venstre etter de røde og hvite skiltene og start nedstigningen mot Santa Maria al Monte med sin vakre hvite kirke (også skåret i stein) til du befinner deg på en asfaltert vei som er Via Bocca.
De fleste kan bli med på denne vandringen. Regn med en gåtur på ca. 4 timer. Husk å ta med proviant, vann og lue.

Sti gjennom skogen på vei til Monte Epomeo

Fottur fra Sant'Angelo til Maronti-stranden

Denne fotturen som følger Ischias sørvendte bakker byr på et fantastisk kystlandskap og en sublim havutsikt. Turen starter i den stemningsfulle fiskerlandsbyen Sant'Angelo og ender ved Maronti-stranden, hvor du kan nyte stranden og det klare blå vannet. Den perfekte finalen på en flott fottur.

Nyt stemningen og en kopp kaffe i Sant'Angelo før du legger ut på turen, og kjøp eventuelt litt proviant og vann til turen hos en av de lokale kjøpmennene. Fra Sant'Angelo går du mot Le Fumarole-stranden. Etter Le Furmarole må du opp en relativt bratt bakke. Men belønningen venter når du kommer opp bakken. For det er en fantastisk utsikt. Følg stien over klippetoppene og du ender til slutt opp på Maronti Beach, hvor du kan ta en velfortjent dukkert.

Turen er noen steder litt bratt, men den vil være overkommelig for de fleste som er i generelt god stand. Turen tar noen timer. Husk vann, proviant, håndkle og badetøy – og penger, så kan du ta en velfortjent lunsj på en av de små restaurantene ved sjøen. Når du går hjem, ta en taxibåt tilbake til Sant'Angelo. Det koster ca. 4 euro pr person.

Shutterstock 1127320775
Stranden ved Maronti Beach nær Sant'Angelo

Gå fra Forio til Giardini La Mortella

Denne turen er en av de enkle, men det ville være synd å ikke ta den. Giardini La Mortella er en fantastisk middelhavsoase, velholdt og kjærlig vedlikeholdt. Turen dit fra Chiaia-stranden i Forio byr på vakker utsikt over vestkysten før den svinger innover mot La Mortella. Det er verdt å bruke en halv dag på å vandre rundt i de fascinerende hagene. Et annet sted du ikke bør gå glipp av på hjemturen er Belvedere Di Zaro, en terrasse med en fantastisk utsikt over det fantastiske landskapet.

Du kan starte turen på Seasons Restaurant på Chiaia Beach. Herfra følger du veien nordover med utsikt over havet på venstre side. Fortsett forbi San Francesco-stranden og en høyresving ved T-krysset vil lede deg forbi Ristorante Zi'Carmelaa til La Mortella Gardens. Det er også mulighet for å ta en kopp te og et kakestykke før du returnerer til Forio.

Shutterstock 1437936044

Gå rundt Ischia Ponte og Castello Aragonese

På den østlige delen av Ischia ligger en kystlinje som byr på en sjarmerende spasertur med et besøk til det fabelaktig vakre middelalderslottet Castello Aragonese. Fra slottet er det en fantastisk utsikt. På en klar dag vil du kunne nyte synet av byen Ischia Ponte i den ene retningen og Napoli i den andre.

Start ved Dei Pescatori-stranden eller Via Seminario, der Ischia Ponte begynner. Følg veien østover til rundkjøringen som fører til Castello Aragonese. Ischia Ponte er en fin gammel by med stemningsfulle gater, skjulte gårdsrom og hus med smijernssperrer for vinduene og tunge tredører.

For en inngangsbillett kan du utforske dette middelalderslottet, som ligger magisk ved enden av en isthmus på en liten steinøy. Etter å ha utforsket slottet, kan du fortsette mot Cartaromana-stranden. Turen går mellom gamle hus og hager, ned store lavasteintrapper mot den rolige stranden, Cartaromana. Det handler om. 45 minutters gange fra slottet til stranden ved Cartaromana. Ta med badetøy og håndkle slik at du kan nyte en dukkert når du kommer til stranden. Hvis du blir sulten, bør du vurdere en lunsj på Ristorante i Pirati på Cartaromana-stranden. Her er det god mat og mulighet for å få et glass kjølig hvitvin som belønning for vandringen.

Shutterstock 2034177095