5 stjerner på Trustpilot
Du kan få informasjon om pass og visum på nettsidene til Utenriksdepartementet.
Som reisebyrå sender vi ut viktig informasjon om pass og visum i forbindelse med et tilbud om reise.
Hvis du har norsk statsborgerskap, må du ha visum ved innreise til Kenya. Før avreise kan du søke om elektronisk eVisa online på https://evisa.go.ke/
Barn som reiser alene eller sammen med en annen voksen enn foreldrene må ta med sitt skriftlige samtykke til reisen, i form av en fullmakt, samt barnets fødselsattest (på engelsk).
Har du bestilt en kombinasjonsreise med Kenya og Zanzibar (Tanzania), må du ha visum til både Kenya og Tanzania. Visum til Tanzania kan ordnes ved innreise til Zanzibar eller online før avreise. Se mer om visum til Tanzania på www.cpt.dk/tanzania
Som reisebyrå skal vi ikke gi råd om vaksinasjoner, derfor det er viktig å oppsøke en reisemedisinsk klinikk eller fastlegen for råd og veiledning. Hos Folkehelseinstituttet, fhi.no finner du anbefalinger om vaksinasjoner til reisemål over hele verden.
Vi anbefaler alltid at reisende tegner reiseforsikring. Når du reiser til Kenya er du ikke dekket av det blå europeiske helsetrygdkortet. Vi anbefaler derfor å tegne reiseforsikring som dekker sykdom og hjemtransport. Det kan bli en svært kostbar fornøyelse hvis du må få medisinsk behandling på sykehus eller trenger hjemtransport uten å være forsikret.
Vi anbefaler Gouda reiseforsikring.
Vi oppfordrer deg alltid til å undersøke den nåværende situasjonen i landet du planlegger å reise til. Dette gjøres best på Utenriksdepartementets nettside, som inneholder råd og informasjon om en rekke land og områder som er spesielt utsatt på grunn av krig, fare for terror, intern uro, naturkatastrofer, kriminalitet og lignende.
Det er ulovlig å ta med plastposer inn i Kenya. Forbudet gjelder alle typer plastposer, inkludert plastposer for avgiftsfrie varer kjøpt på flyplassen eller om bord på fly samt de små gjenlukkbare posene for væsker, kremer etc. som medbringes som håndbagasje.
Overtredelse kan gi store bøter!
Mange flyselskaper har i dag online-innsjekking på nettsiden sin, som kan gjøres fra 12 timer til flere dager før avgang.
Innsjekkingsprosedyren avhenger av hvilket flyselskap du flyr med. Alle flyselskapene vi bruker har innsjekking på flyplassen – enten via selvbetjeningsautomatene eller innsjekkingsskranken med personale. I tillegg tilbyr mange flyselskaper online innsjekking via nettsiden eller appen. Det er valgfritt om du vil bruke det, men vi anbefaler at du bruker flyselskapets nettjeneste.
Ved innsjekking på flyplassen må du orientere deg via flyplassens skjermer for å finne innsjekkingsskranken eller selvbetjeningsautomatene. Når du bruker selvbetjente automater og online innsjekking, vær oppmerksom på at du må gå til en bagasjeinnleveringsskranke og levere inn bagasjen. Du tar selvfølgelig med deg håndbagasjen om bord på flyet.
Nedenfor kan du få et raskt innblikk i når flyselskapene åpner for online innsjekking. Ved å klikke på flyselskapet kommer du inn på deres egen nettside, hvor du kan lese mye mer.
Thai Airways: 24 timer før avgang
Qatar Airways: 48 timer før avgang
Turkish Airlines: 24 timer før avgang
Air France: 30 timer før avgang
Emirates: 48 timer før avgang
British Airways: 24 timer før avgang
På avreisedagen anbefaler vi å ankomme minst 2-3 timer før avreise. Da det kan variere mellom de ulike flyselskapene og på de enkelte flyplassene, anbefaler vi at du sjekker anbefalt møtetid på flyplassens hjemmeside:
Generelt er det tillatt å ta med 20 kg bagasje pr reisedeltaker og 7 kg håndbagasje. Reglene kan imidlertid variere fra flyselskap til flyselskap, og vi anbefaler derfor at du sjekker gjeldende regler på flyselskapets nettsider. Vi anbefaler også at du tegner bagasjeforsikring, da både flyselskapets og vårt ansvar er begrenset ved forsinket eller tapt bagasje.
Husk at eventuell væske i håndbagasjen må pakkes i en 1 liters gjennomsiktig beholder før du stiller opp i sikkerhetskontrollen. Hver beholder skal inneholde maksimalt 100 ml pr stykk. (Maks 1 liter totalt.) Beholderen skal presenteres for sikkerhetspersonalet. Legemidler produsert som væske, gelé eller lignende flytende former, er unntatt fra reglene for væsker i håndbagasje. Det anbefales at du skaffer deg dokumentasjon på hvilke medisiner du har med deg i bagasjen allerede før reisen.
HUSK: Det er ulovlig å ta med plastposer inn i Kenya. Forbudet gjelder alle typer plastposer, inkludert plastposer for avgiftsfrie varer kjøpt på flyplassen eller ombord på fly, samt de små gjenlukkbare posene for væsker, kremer etc. som medbringes som håndbagasje.
Overtredelse kan gi store bøter!
Vær oppmerksom på at avgiftsfrie gjenstander i håndbagasjen i form av væsker (parfyme, kosmetikk, kremer, brennevin etc.) blir beslaglagt i forbindelse med bytte av fly i Europa. Det er som regel mulig å handle tollfrie varer i forbindelse med siste mellomlanding og/eller ombord på flyet før du når ditt endelige reisemål.
Generelt sjekkes bagasjen din inn til den endelige destinasjonen, slik at du ikke trenger å gjøre noe med bagasjen ved mellomlandinger. Ved innsjekking vil du bli informert om bagasjen er sjekket inn til din endelige destinasjon.
Ved tapt bagasje er det svært viktig at du kontakter flyselskapets representanter på flyplassen eller bagasjeskranken umiddelbart. Det er viktig at du ikke forlater bagasjeområdet før du har henvendt deg og gjennomført en såkalt «PIR-rapport» (Porperty Irregularity Report). Dette er din kvittering for den manglende bagasjen, som du må bruke som dokumentasjon hos ditt forsikringsselskap og ved henting av bagasjen i etterkant.
Først når du har mottatt PIR-rapporten kan du forlate flyplassen og kontakte din egen forsikring. Check Point Travel er ikke ansvarlig for tapt eller forsinket bagasje.
En representant for vår agent i Kenya vil være klar til å ta imot deg ved ankomst i Kenya.
En time foran Norge når vi har sommertid og to timer foran når vi har vintertid.
Kenyas valuta er den kenyanske shilling (KSH). Du har muligheten til å veksle fra dollar til shilling, og du vil få den beste prisen på flyplassen. Sørg for at du har mindre beløp på deg, 1,5 dollarsedler, da dette er mest nyttig på markeder, til drikkepenger og lignende. Du kan også ta ut på Visa og Master Card i bankene, samt betale med kortene enkelte steder. Det er også mulig å betale med USD (mest brukt), Euro og britiske pund i Kenya. Bruk fortrinnsvis de minibankene som finnes i tilknytning til banker. Ellers vær veldig nøye med å dekke til PIN-koden din hvis du bruker maskinene på gaten. Det er en maksgrense for hvor mye kontanter som kan tas ut per dag. Grensen avhenger av korttypen og banken din. Du kan konsultere banken din før avreise.
Du bør ikke drikke vannet fra kranene, men kun bruke vannet som tilbys på hotellrommet eller kjøpe flaskevann, men du kan dusje og pusse tennene i vannet i kranene. En flaske vann koster ikke mye og kan kjøpes over alt.
Kenya har samme strømstyrke som Norge ved 220/230 V, men stikkontaktene er vanligvis annerledes enn våre. Stikkontaktene er for firkantede ben, så det er derfor lurt å kjøpe en adapter hjemme. På enkelte hytter og hoteller kan du låne/leie adapter.
Det er mulig å ringe til og fra en norsk mobiltelefon de fleste steder i Kenya. Dekningen kan imidlertid enkelte steder være av varierende kvalitet, noe som generelt avhenger av den norske leverandørens avtale i Kenya.
Et godt tips er å sende deg selv en e-post med viktig informasjon, som passnummer, førerkort, telefonnummer for å sperre kortet og reiseplanen din. På denne måten kan du raskt få tilgang til denne informasjonen dersom du skulle være så uheldig å bli utsatt for tyveri.
I Kenya er det tradisjon for å tipse guider, servitører og annet servicepersonell. Tipping forventes derfor, men det er selvfølgelig opp til deg hvor mye du vil gi. Tips personlig og ha alltid litt småpenger i lommen.
Som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:
10-15 USD pr person pr dag til guiden
2 USD for bagasje som portieren bærer for deg
10% i barer og restauranter
2 USD pr dag til de som ordner rommene
Vi anbefaler at du tipser guiden/sjåføren på slutten av reisen og helst i en forseglet konvolutt.
Klimaet i Kenya er tropisk med høy luftfuktighet på kysten. Dagtemperaturen ligger på rundt 23-28 grader hele året. Nettene kan bli mye kjøligere i høylandet, ned mot 2-5 grader. Derfor er det også lurt å ta med varme klær for kvelden og natten. I savanneområdene er klimaet noe tørrere og mer behagelig for de fleste.
Dagens første game drive (safari drive) begynner rett etter soloppgang, da det ofte fortsatt er litt kjølig. Det er derfor lurt å ta med en varm genser eller jakke – spesielt på safari i åpen bil. Vennligst unngå sterke farger. Vi anbefaler at du kler deg i khaki, sandfargede eller mørke klær. Hvite klær kan skremme dyrene og blå klær tiltrekker seg fluer.
Dersom det skulle oppstå uventede problemer på reisen, kontakt i første omgang vår lokale turoperatør, som vil gjøre sitt beste for å hjelpe deg. Ellers er du selvfølgelig alltid velkommen til å kontakte vårt kontor i åpningstiden. Du kan enten skrive til oss på cpt@cpt.dk eller ringe oss på +45 86 13 77 44. Check Point Travel er åpent mandag til fredag fra kl. 09.00 til 16:30
Ved akutte og spesielle nødsituasjoner utenom kontorets vanlige åpningstider kan vi kontaktes på vårt nødtelefonnummer +45 69 13 31 11, 24 timer i døgnet.