Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Shutterstock 469525496

Historien om Pompeii

Pompeii er et unikt sted hvor du kan reise tilbake i tid og oppleve historien på en helt spesiell måte. Byen ble gravlagt av vulkanen Vesuv i 79 e.Kr., og det var først på 1700-tallet at byens ruiner ble oppdaget og gravd ut.

I dag kan du vandre rundt i de godt bevarte gatene og bygningene og se hvordan livet var i Pompeii for mer enn 2000 år siden.

Shutterstock 569944639

Gjemt under aske og støv

Det er imponerende å tenke på at byen har vært gjemt under aske og støv i så mange år, og at man nå kan se de samme husene, butikkene og gatene som romerne så da. Du kan fortsatt se mosaikkene på gulvene, de fargerike freskene på veggene og de detaljerte relieffene på statuene. Du kan også se hvordan byen var organisert med offentlige bygninger, som teatre, badehus og fora, og private boliger med gårdsrom, hager og kjøkken.

Shutterstock 518572351

Var en travel by

Men det er ikke bare bygningene som er interessante. Pompeii var en travel by med en blomstrende handel og et rikt kulturliv, og dette kan også sees på de mange gjenstandene som er funnet i byen. Du kan se vakre smykker, glass og keramikk, landbruks- og håndverksverktøy, og til og med restene av mat og drikke som romerne spiste og drakk.

Besøk ruinene av den gamle romerske byen Pompeii

Å besøke Pompeii er en unik opplevelse som kan gi en dypere forståelse av historien og kulturen i det gamle Roma. Det kan også inspirere deg til å lære mer om historie og arkeologi og kanskje til og med reise til andre historiske steder rundt om i verden. Så ta en reise tilbake i tid og opplev den fascinerende historien og kulturen til Pompeii.

Du kan lese om opplevelser i Napoli her!