Finn reisen din
Voksne
- +
Barn
- +
Terrassen ved utsiktspunktet Belvedere i Ravello

Fotturer rundt Ravello

Det er mange muligheter til å oppleve Amalfikystens vakre natur. Du kan dra på en båttur og oppleve den ville steinete kysten fra innsjøsiden - eller gå en tur langs en av de mange stiene.

Fra Ravello til Minori – og videre til Citron-stien til Maiori

Denne turen følger det gamle stisystemet som i århundrer var den eneste forbindelsen mellom fjellbyen Ravello og kystbyen Minori. Stier med hundrevis av trapper som lokalbefolkningen har brukt når de skulle frakte druer, sitroner og andre avlinger ned til kysten. Det tar ca. en time å gå fra Ravello ned til Minori. Den vakreste ruten tar deg forbi den lille landsbyen Torello. Utsikten fra ruten er fantastisk, så gi deg selv god tid. Og husk å ta med deg vann, for det er ingen småbutikker underveis på denne ruta. Til gjengjeld kan du nyte en kopp kaffe eller en lunsj på en av de små restaurantene ved strandpromenaden i Minori når du ankommer. Og ta med deg badetøyet, så er det mulighet for å ta en dukkert i sjøen. På stranden er det også mulig å leie solsenger og parasoller. Når du går hjem, vet du ruten. Og hvis du tror at en mindre anstrengende tur hjem er på sin plass, bør du vurdere å ta bussen tilbake til Ravello.

Hvis du synes turen er for kort, bør du vurdere å gå videre til Maiori ad Sentiero dei Limoni, Citron Trail. Det er en vakker tur på i underkant av 4 kilometer. Fra Maiori er det også mulig å reise tilbake med buss.

Det tar omtrent 45 minutter til en time å gå trappen fra Ravello til Minori

Fra Ravello til Atrani

Denne turen tar deg ned gjennom dalen på vestsiden av Ravello til kystbyen Atrani. Det er en vakker tur langs den gamle eselstien som følger elven ned gjennom den grønne dalen. Også her er det mange trapper, så du må være generelt god på beina om du skal ta turen ned til Atrani. Det er en koselig liten by som nesten ser ut til å klamre seg til klippesiden rett over stranden. Da kommer du på en solskinnsdag, så vurder å ta med badetøyet. Solsenger og parasoller kan leies hvis du ønsker å runde av dagen på stranden. Og det er også restauranter og små kafeer i byen, hvor du kan få deg noe å spise når du blir sulten. Turen fra Ravello og ned til Atrani tar litt over en time. Hvis du ikke vil opp til Ravello når du går tilbake, hopp på lokalbussen i Atrani.

Utsikt fra en av de vakre hagene i Ravello

Fra Ravello til Scala – og kanskje videre til Amalfi

Scala regnes som en av de eldste byene på Amalfikysten. Det sies at byen ble grunnlagt av skipbrudne romere tilbake på 500-tallet. Scala ligger med en fantastisk utsikt rett ovenfor Ravello. Det er en by kjent blant annet for sine vakre kirker. Turen opp er ca. 2,5 kilometer. Gå langs de gamle stiene og ikke langs den asfalterte veien, så får du den beste opplevelsen. På torget i Scala er det små restauranter og kafeer hvor du kan lade batteriene og nyte den vakre utsikten. Vurder å inkludere den lille landsbyen Pontone i den ene eller den andre retningen. Hvis du har blod på tann, er det en sti fra Scala som fører ned til byen Amalfi. Det er en veldig fin tur på ca. 1 time og 15 minutter. Husk å fylle opp forsyninger i Scala hvis du bestemmer deg for å fortsette ned til Amalfi. Herfra er det lett å finne tilbake til Ravello. Men beina er kanskje litt brukt, så det kan være fristende å ta bussen tilbake til Ravello.

På turstien fra Ravello til Amalfi

Path of the Gods – Den mest kjente vandreturen langs Amalfikysten

Sentiero Degli Dei betyr bokstavelig talt Path of the Gods, og det er utvilsomt en vakker tur. Den har sin opprinnelse i byen Bomerano. Her bør du hamstre og sikre deg mat og drikke (hvis du ikke allerede har gjort det) før vandringen. Fra Bomerano går du mot Nocelle langs kysten. Med det blå havet til venstre og de bølgende grønne fjellene til høyre. Det går opp og ned, så det tar ca 4 timer å gå de 8 kilometerne. Kanskje spesielt fordi man også må ha tid til å nyte utsikten og prøve å fange det fantastiske panoramaet med mobilkameraet. Nyt mat og drikke underveis. Hvis mulig, spis lunsj i Nocelle, og gå deretter den siste biten ned til postkortbyen Positano. Den siste delen er en sti med mange trapper. Rundt 1700 ifølge lokalbefolkningen. Så du kan selvfølgelig også ta bussen ned fra Nocelle til Positano. Her kan du ta en dukkert fra stranden før du tar båten tilbake til Amalfi eller Minori – og herfra ta bussen opp til Ravello.

Gudernes Sti På Amalfikysten Studietur OKT2020 (48) Kopi